top of page
Пошук

IV Міжнародний фестиваль етнографічного кіно «ОКО» відкриває набір заявок на участь у конкурсі



Команда «ОКО» з радістю оголошує, що від сьогодні, 1 лютого, ми розпочали приймати заявки на участь у IV едиції фестивалю, який відбудеться 9-16 вересня 2023 року в Болграді (Україна) та 23-30 вересня в Софії (Болгарія). Для нашого фестивалю, який активно розвивається це новий формат. Ми щиро сподіваємося, що цього року «ОКО» зможе зібрати міжнародну аудиторію в мирній Україні на Батьківщині фестивалю в місті Болград на півдні країни. Однак ми розглядаємо різні сценарії розвитку подій і готові до того, щоб провести фестиваль за кордоном за підтримки наших партнерів і друзів. Як би не склалися події, ми впевнені на 100%: ОКО відбудеться! І ми з нетерпінням чекаємо на ваші фільми.

Що таке «ОКО»?


«ОКО» — це кінофестиваль, який зародився в мальовничому південноукраїнському регіоні Бессарабія. Це свято етнографічного та антропологічного документального кіно, завдяки якому глядачі можуть відчути серцебиття малих і великих народів, познайомитися з розмаїттям культур, традицій, вірувань і способів життя. «ОКО» — це мультикультурна подія, де кінематографісти, фольклористи, антропологи та етнографи можуть краще зрозуміти одне одного, обмінятися ідеями та домовитися про майбутню співпрацю.

Через початок нового етапу російської агресії 24 лютого 2022 року, ІІІ едиція фестивалю пройшла в Польщі, за підтримки та в межах відомого Міжнародного фестивалю операторського мистецтва EnergaCAMERIMAGE. IV едицію «ОКО» ми плануємо провести у двох країнах — Україні та Болгарії — з відповідними датами 9-16 вересня у Болграді та 23-30 вересня у Софії*.


*організатори залишають за собою право змінювати дати та місце проведення фестивалю, з огляду на поточну ситуацію в Україні; про будь-які зміни учасники будуть поінформовані додатково.


Які фільми ми шукаємо?

До участі в конкурсі ми приймаємо короткометражні (до 40 хв) та повнометражні (40+ хв) документальні фільми, що мають етнографічний та антропологічний складники. Роботи мають відповідати основній тематиці фестивалю.

Ми також приймаємо українські та болгарські документальні та художні фільми для спеціальних показів поза конкурсом без обмежень щодо року виробництва. Просимо надсилати їх з поміткою «Українські та болгарські фільми (поза конкурсом)».

У 2023 році за допомогою відібраних фільмів «ОКО» вшанує пам'ять різних категорій героїв та героїнь. Разом з режисерами ми спробуємо дослідити поняття героїзму та познайомимося з постатями героїв з різних куточків світу. Ми хочемо дізнатися, хто вони — ваші герої: хоробрі воїни чи благодійники, національні лідери чи члени сім'ї, історичні особистості чи фольклорні персонажі. Ми шукаємо історії про людей, які змінюють нашу планету на краще; людей, на яких ми можемо рівнятися; людей (і народи!), чиї історії варті оприлюднення.


Де можна подати заявку?

Заявки та фільми приймаються онлайн на платформі Filmfreeway з 1 лютого до 1 липня 2023 року. Наявність англійських субтитрів є обов'язковою.

Після основної події «ОКО» подорожуватиме Україною (зокрема, і прифронтовими регіонами) та країнами-партнерами з показами фільмів-переможців у різних установах: кінотеатрах, палацах культури, університетах, школах, молодіжних клубах, книгарнях, бібліотеках тощо.

Учасники дають згоду на показ своїх фільмів в рамках нашого проєкту «"OKO" Подорожує» (про кожен показ буде оголошено додатково).


Чи потрібно платити організаційний внесок?

Подання заявок для українських та міжнародних режисерів і режисерок є безкоштовним до кінцевого терміну подачі заявок (31 травня 2023 року).


16 переглядів0 коментарів
bottom of page