top of page
Пошук

Відбувся показ кінофестивалю «ОКО» в Європейському парламенті



21 березня 2023 року о 19:00 члени команди Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО» провели показ, присвячений Україні, в Європарламенті.


На заході з промовою виступила тимчасова повірена у справах України в Королівстві Бельгія та у Великому Герцогстві Люксембург Наталія Аношина, член Європейського парламенту від Болгарії Радан Канєв, а також представниця демократичної партії «Да, България» Сільвія Атіпова.


Після них слово взяла директорка «ОКО» та українська режисерка болгарського походження Тетяна Станєва, яка з перших уст розповіла про жахіття війни, з якими щодня стикається кожен житель нашої країни. Її слова проілюструвала стрічка режисера Мирослава Луцика «Своє», в якій представлені історії мешканців Ірпеня, Бучі та Бородянки, що пережили російську окупацію.


Також аудиторія побачила фото з Київської області, які у січні 2023 року до річниці початку повномасштабного вторгнення росії зробив етнофотограф та наш комунікаційний директор Олександр Барон.

Тетяна подякувала європейцям за неймовірну підтримку українців за кордоном і закликала не припиняти допомогу, оскільки Україна боронить демократичні цінності ціною життя своїх людей. Так не має бути.

Крім того, як представниця болгарської діаспори, Тетяна побажала громадянам Болгарії, де російська пропаганда також пустила сильні корені, відкрити очі та вигнати з уряду російських агентів на найближчих парламентських виборах. Це стане запорукою кращого життя в країні.


Показ відбувся за сприяння місцевої організації «Да, България» в Брюсселі, особисто Сільвії Атіпової та Івайла Тошева та члена Європейського парламенту Радана Канєва.


9 переглядів0 коментарів
bottom of page