top of page
Пошук

Команда «ОКО» провела кінопоказ для школярів села Криничне в укритті



Зустріч з учнями Криничненського ліцею відбулася 17 лютого. Нагодою стала річниця початку повномасштабної війни росії проти України.


Директорка кінофестивалю «ОКО» Тетяна Станєва разом з іншими членами команди Донною Тодоровою та Даною Мітановою привезли до своєї рідної школи фільми з тогорічної української програми, яка зачіпає тему російської агресії проти України.


Показово, що Стрічки «Своє» (реж. Мирослав Луцик) та «Терикони» (реж. Тарас Томенко) учні 8-11 класів та вчителі дивилися у сховищі, оскільки перед самим показом по всій країні оголосили повітряну тривогу.


«Ці фільми досить важко дивитись без емоцій, бо складно розважати про війну, коли ми все ще у ній. І взагалі на долю цього покоління випали непрості випробування: два роки пандемії, тепер війна. Та документальний жанр кіномистецтва для того й існує, щоб відображати реальність та давати можливості для рефлексії.

Ми дуже раді, що адміністрація школи надала можливість поговорити зі школярами, показати їм досвід людей з інших територій нашої країни та розділити свої переживання з цього приводу. І, знаєте, після цієї зустрічі ми переконалися, що зростає чудове покоління. Тож із всією впевненістю кажемо: в України є майбутнє, і воно прекрасне!» — поділилася враженнями Тетяна Станєва.


Після демонстрації стрічок відбулася коротка дискусія зі школярами їхньою рідною болгарською мовою. За активну участь в обговоренні деякі глядачі отримали кінофестивальний мерч в подарунок.

14 переглядів0 коментарів
bottom of page